Over Jipzter

Ik yvonneben Yvonne van Uden en samen met mijn vriend Peter en mijn dochter Rosa woon ik in Oss. Naast mijn reguliere werk vind ik het, vooral de laatste jaren, leuk om creatief bezig te zijn.

Het ontstaan van Jipzter is voorgekomen uit de drang vanuit mij om meer creatief bezig te zijn. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met haken en heb al menig haakproject tot een goed einde kunnen brengen. Ook het zelf naaien van kleding heb ik de afgelopen jaren veel gedaan en dan voornamelijk voor mijn dochter Rosa.

Vanuit de passie om te creƫren is Jipzter ontstaan. De naam is tevens de naam van mijn lief poezenbeest Jip, die ik liefkozend Jipster noem.
De gedachte erachter is enerzijds om de oude ambacht van het zelf kleding maken weer leven in te blazen en anderzijds om op niet al te grote schaal, kleding op de markt te brengen die eerlijk en milieuvriendelijk gemaakt zijn met een eigen echte Jipzter look.
De stoffen die ik gebruik zijn allemaal biologisch en hebben allemaal het GOTS (Global Organic Textile Standard) of Okotex certificaat. Dit betekent dat de grondstoffen (bijvoorbeeld katoen) biologisch zijn en het proces om er kleding van te maken duurzaam en milieuvriendelijk is.

BTW: 1501.93.592.B01
KvK: 64438511